Museum beelden aan zeeGastheer van deze tentoonstelling is het Museum Beelden Aan Zee met medewerking van Drs. Dick van Broekhuizen (coördinaat tentoonstelling) en Alessandra Laitempergher MA (coördinaat educatie, publieksparticipatie).

 

BAZ on twitter

Beelden aan Zee wint Montblanc Museum AwardDonderdag 11 november jl. werden in het Amsterdamse Americain Hotel de Montblanc Museum Awards 2010 uitgereikt. Beelden aan Zee, dat in maar liefst 3 categoriën was genomineerd, won de award voor Beste tentoonstellingen. De jury prees het museum voor de hoge artistieke kwaliteit van de exposities. Ook roemde zij de bijzondere en gedurfde combinaties in het tentoonstellingsprogramma. Een goed voorbeeld daarvan vond de jury de exposities die momenteel in het museum te zien zijn. Hier wordt een hedendaags, sterk op maatschappelijke thema's gerichte exposite als The Unwanted land gecombineerd met een uniek overzicht van de Franse beeldhouwer Henri Gaudier-Brzeska dat i.s.m. het Centre Pompidou tot stand is gekomen.

De awards, die een initiatief zijn van Montblanc en Museumtickets, werden dit jaar voor het eerst uitgereikt. Ze zijn bedoeld als feestelijk eerbetoon aan de Nederlandse museumprofessionals. De Awards zijn publieksprijzen. De afgelopen weken kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete museum. Beelden aan Zee dankt iedereen die op het museum heeft gestemd!.

 

Musem Beelden aan zee