De tentoonstelling

Project Outcomes
The major outcomes of the project: The exhibition in Beelden aan Zee

In the exhibition, artists who themselves have undergone the experience of migration, will explore, present and share this experience by means of multi-media installation artworks (such as spatial mixed-media installation, video and performance).

The project is not meant to be a conventional exhibition that puts art works on display; rather it is to be interactive and to involve people and (local) communities. In that respect it is also a social sculpture, which might even change in the course of the exhibition because further moments (be it objects or thoughts and feelings) will be added to it (cf. Nicolas Bourriaud, Relational Aesthetics, 2002).

Beelden aan Zee wint Montblanc Museum Award

Donderdag 11 november jl. werden in het Amsterdamse Americain Hotel de Montblanc Museum Awards 2010 uitgereikt. Beelden aan Zee, dat in maar liefst 3 categoriën was genomineerd, won de award voor Beste tentoonstellingen. De jury prees het museum voor de hoge artistieke kwaliteit van de exposities. Ook roemde zij de bijzondere en gedurfde combinaties in het tentoonstellingsprogramma. Een goed voorbeeld daarvan vond de jury de exposities die momenteel in het museum te zien zijn. Hier wordt een hedendaags, sterk op maatschappelijke thema's gerichte exposite als The Unwanted land gecombineerd met een uniek overzicht van de Franse beeldhouwer Henri Gaudier-Brzeska dat i.s.m. het Centre Pompidou tot stand is gekomen.

De awards, die een initiatief zijn van Montblanc en Museumtickets, werden dit jaar voor het eerst uitgereikt. Ze zijn bedoeld als feestelijk eerbetoon aan de Nederlandse museumprofessionals. De Awards zijn publieksprijzen. De afgelopen weken kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete museum. Beelden aan Zee dankt iedereen die op het museum heeft gestemd!.